روانشناسی رنگ‌ ها در دکوراسیون داخلی

یکی از المان های مهم در دکوراسیون علاوه بر آراستگی فضا ، نحوه قرار گیری المان های مختلف کنار یکدیگر و استفاده از رنگ های مناسب و درست در مکان های درست می باشد. هر کدام از رنگ های موجود ماهیت های مختلفی دارند و تاثیر به خصوصی در روحیه و روان ما دارند. رنگ شاد ، رنگ ملایم ، رنگ تیره و …. هر کدام می تواند تاثیر به خصوصی داشته باشد. در این مقاله تیم هایکا پنل به بررسی روانشناسی رنگ‌ ها در دکوراسیون خواهد پرداخت.

رنگ در دکوراسیون داخلی

همه رنگ ها با توجه به دسته بندی آنها می توانند نقش قابل توجهی در محیط را ایفا کنند. رنگ های تیره باعث کوچکتر به نظر رسیدن فضا می شوند و رنگ ها روشن و ملایم تر موجب بزرگ تر دیده فضا می شوند. همچنین رنگ ها در تنظیم نور محیط نقش مهمی دارند. رنگ های تیره در فضا باعث جذب نور و کاهش روشنایی هستند و رنگ های روشن به دلیل انعکاس نور فضا را روشن تر می نمایند. همچنین رنگ ها نمایان کننده احساسات مختلف مانند نشاط ،‌هیجان ، آرامش و ….. هستند.

فکر کنید که چه احساسی می خواهید با انتخاب این رنگ در محیط برایتان ایجاد شود. توجه به تک تک اعضا و ایجاد هماهنگی در رنگ های آن ها بسیار مهم است. المان هایی همچون رنگ دیوار ها ، پرده ها ،‌ مبلمان ،‌ فرش ها ،‌ کف مکان مورد نظر و ……. انتخاب رنگ در دکوراسیون بر اساس چند معیار زیر می باشد:

  • براساس شخصیت افراد
  • محیط براساس روحیه افراد
  • براساس نور ساختمان
  • با توجه به مساحت و فضای ساختمان

تاثیر رنگ ‌ها در دکوراسیون داخلی

تمامی رنگ ها به دو دسته اصلی تقسیم می شوند که به عنوان رنگ گرم و سرد شناخته می شوند. رنگ های گرم احساسات گرم و هیجان را وارد می کنند و رنگ های سرد احساسات آرام و خونسردی را منتقل می کنند.

حتما بخوانید : انواع رنگ در دکوراسیون

رنگ قرمز

قرمز القا کننده انرژی ، جدید بودن ، پیشرفت ، هیجان و قدرت می باشد و هرچه شدت آن بیشتر شود این حس بیشتر می باشد. این رنگ باعث ترشح آدرنالین می باشد. اگر این رنگ در اتاق نشیمن و پذیرایی باشد سبب ایجاد ارتباط بیشتر می شود و اگر در اتاق غذا خوری باشد موجب افزایش اشتها می شود. قرمز مناسب اتاق های پرو و آرایش می باشد.

روانشناسی رنگ‌ ها در دکوراسیون
روانشناسی رنگ‌ ها در دکوراسیون داخلی منزل

رنگ زرد

این رنگ به عنوان نشاط آور و پر انرژی ، اشتها آور ، خلاق ،‌ امیدوار کننده می باشد. اگر این  رنگ در مکان های کوچک استفاده شود موجب القای حس مثبت می شود. زرد به عنوان رنگ شاد می باشد و همچنین برای افزایش سرعت مطالعه و تقویت حافظه مناسب است. اما گاها برای تحریک اعصاب نیز استفاده می شود و احساساتی مانند خشم و نا امیدی را القا می کند.

روانشناسی رنگ‌ ها در دکوراسیون
رنگ زرد در دکوراسیون

رنگ آبی

این رنگ به عنوان آرامش دهنده تلقی می شود و برای اتاق خواب می تواند گزینه مناسبی باشد چرا که باعث کاهش ضربان قلب و نفس کشیدن آهسته تر می شود. آبی به عنوان رنگ سرد شناخته می شود و بهتر است با رنگ گرم ترکیب شود. استفاده از آبی زیاد توصیه نمی شود چرا که باعث حس غم و اندوه می شود.

روانشناسی رنگ‌ ها در دکوراسیون
رنگ آبی در دکوراسیون

رنگ سبز

این رنگ برای بیشتر مکان ها مناسب است و موجب آرامش ، آسایش ، رفع خستگی ، امنیت ، هماهنگی می شود و به عنوان قدرت باوری ، ظرافت ، اجتماعی بودن استفاده می شود و برای مکان هایی مانند آشپزخانه باعث طراوت و شادابی می شود. بهتر است این رنگ را در سالن های آرایشی و مزون ها استفاده نکنید چرا که رنگ پوست را خوب منعکس نمی کند.

روانشناسی رنگ‌ ها در دکوراسیون
روانشناسی رنگ‌ سبز در دکوراسیون

رنگ بنفش

این رنگ جزو رنگ گرم و سرد می باشد چرا که ترکیب آبی (رنگ سرد) و قرمز (رنگ گرم) می باشد. بنفش تیره به عنوان رنگ لوکس در دکوراسیون می باشد و برای خلاقیت می باشد. همچنین بنفش نماد با شکوه بودن ، آرام بخش ،‌ سلطنتی می باشد و ظرافت و وقار را القا می کند.

روانشناسی رنگ‌ ها در دکوراسیون
روانشناسی رنگ‌ بنفش در دکوراسیون

رنگ نارنجی

نارنجی به عنوان رنگ پر انرژی می باشد و چون ترکیب زرد و قرمز است خاصیت هر دو رنگ را دارا می باشد. همچنین به عنوان رنگی که خاصیت ضد افسردگی دارد و باعث کاهش زود رنجی و کج خلقی می شود.

روانشناسی رنگ‌ ها در دکوراسیون
تاثیر رنگ نارنجی در دکوراسیون

رنگ قهوه ای

قهوه ای رنگی است که بیشترین استفاده را دکوراسیون ایران داشته است. رنگ قهوه ای نماد خونسردی ، گرمی ، پایداری و آسایش ، ایمنی ، اطمینان می باشد.

روانشناسی رنگ‌ ها در دکوراسیون
قهوه ای در دکوراسیون

رنگ مشکی

رنگ مشکی به عنوان رنگ پایه برای ترکیب با رنگ های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. مشکی نشانه قدرت ، شان و مقام ، گرانی ، زیبایی ، خنثی بودن می باشد.

انتخاب رنگ مناسب

به هنگام دکور کردن منزل و یا فضای کار به این نکته توجه داشته باشید که نباید فقط بر اساس سلیقه شخصی رنگی را انتخاب نمایید. باید توجه داشته باشید که در طولی مدت رنگ انتخابی تان در فضا چه تاثیراتی را به همراه خواهد داشت. به همین جهت توجه به روانشناسی رنگ‌ ها در دکوراسیون بسیار حائز اهمیت می باشد.

 


 

5/5 - (1 امتیاز)
آژانس دیجیتال مارکتینگ آرکاوب
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.