یکی از رکن های مهم در دکوراسیون مکان های مختلف نورپردازی درست و مناسب می باشد. نورپردازی جهت هر چه بیشتر دیده شدن و جلوه دهی به المان ها و تزئینات بسیار مهم می باشد. استفاده از نور در مکان مناسب و نورپردازی صحیح در دکوراسیون باعث القای حس بهتر ، بزرگ تر جلوه دادن مکان مورد نظر و بسیاری موارد دیگر می شود. نورپزدازی نامناسب و غیر اصولی باعث ایجاد حس بد و ناراحتی در فضا می شود. برای نورپزدازی بهتر است هم نور طبیعی و هم نور مصنوعی استفاده شود تا جلوه خاصی به محیط ببخشد. تیم هایکا پنل به عنوان تولید کننده دیوارپوش سه بعدی پلیمری به برسی اهمیت نورپردازی در دکوراسیون داخلی می پردازد.
اهمیت نورپردازی در دکوراسیون
نورپردازی جایگاه ویژه ای در معماری و دکوراسیون داخلی دارد. نور دهی مناسب می تواند زیبایی ها را در محیط بیشتر جلوه دهد و یا بر عکس می تواند ایرادات موجور در فضا را مخفی نماید. به واسطه نور پردازی صحیح و اصولی می توان فضا را بزرگ تر و کوچک تر و یا دیوارها را بلند و کوتاه نشان داد. برای مثال اگر نور را روی دیوار ها و گوشه های اتاق به کار ببریم فضا بزرگ تر دیده می شود و اگر نور در مرکز اتاق متمرکز باشد فضا کوچک تر از حالت واقعی خود نمایان می شود.
انواع نورپردازی در دکوراسیون
نورپردازی محیطی و کلی
برای ایجاد درخشش از این نور پردازی استفاده می شود که نور کل فضا را بهبود می بخشد. استفاده از چراغ های دیوارکوب نمونه ای از این نورپردازی ها هستند.
نورپردازی متمرکز
این نوع نورپردازی برای جلو دادن به یک نقطه مشخص و برجسته تر کردن آن در محیط استفاده می شوند. استفاده از لامپ های هالوژن می تواند نمنه ای از این نورپردازی باشد.
نورپردازی کاری
این نوع نورپردازی برای گوشه ای از اتاق یا فضا در نظر گرفته می شود. مثلا میز و صندلی که برای مطالعه خود در اتاق در نظر گرفتید.
نورپردازی دکوراتیو
نور پردازی دکوراتیو جنبه تزئینی دارند و در بخش انتخابی به عنوان تزئینات استفاده می شوند.
نور مخفی
برای ایجاد روشنایی و نوردهی به صورت یکنواخت در محیط استفاده از نور مخفی گزینه بسیار مناسبی می باشد. در این نوع نورپزدازی نور به یک قسمت متمرکز نمی شود و تمامی قسمت های خانه به چشم می آیند.
نورپردازی فضاهای مختلف
راه پله و راه رو ها
برای این بخش ها باید باتوجه به فضا مناسب ترین نور را انتخاب نمایید تا تردد هر چه راحت تر را فراهم کند. لامپ های دیواری ، لامپ آویز و هالوژن می توانند برای این بخش استفاده شوند.
نمای ساختمان ها
در استفاده از نورپردازی برای نما مهمترین نکته این است که نور استفاده شده به داخل ساختمان وارد نشود چرا که موجب آزار ساکنین خواهد شد. و نکته دوم توجه به رنگ نمای ساختمان و رنگ نور برای ایجاد تعادل و هارمونی رنگ امری بسیار مهم می باشد.
حمام
بهتر است در حمام از نور های ملایم استفاده شود تا آرامش بیشتری ایجاد کند. نورپردازی در حمام باعث درخشش بیشتر فضا می شود. لامپ های استفاده شده می تواند در قسمت های مختلفی از جمله اطراف دوش و آینه و … نصب گردند.
اتاق غذاخوری
در فضایی که غذا سرو می شود و میز غذا خوری وجود دارد نور باید روی میز متمرکز باشد. همچنین استفاده از چراغ دیواری ، لامپ های تزئینی می تواند بر ای این فضا مناسب باشد.
اتاق نشیمن
اتاق نشیمن و پذیرایی یکی از مهم ترین بخش از منزل می باشد که در دکوراسیون و نورپردازی باید توجه ویژه ای به این بخش داشته باشید. المان های مهم در نورپردازی این بخش تعداد منابع نور ، میزان و درجه روشنایی آن ها و رنگ نور ها می باشد. استفاده از لامپ های سقفی و دیواری ، توجه به ارتفاع سف و دیوار ها ، چیدمان وسایل می تواند بر زیبایی بیشتر فضا بیفزایند.
اتاق خواب
اتاق خواب به جهت استراحت استفاده می شود لذا باید نور دهی به سبکی باشد که بتواند آرامش را برای افراد القا نموده و روشنایی خیلی زیاد نداشته باشد. استفاده از نور های ملایم و متمرکز در سقف و روی دیوار ها زیبایی بیشتر به وسایل موجود و فضا می بخشد. همچنین استفاده از چراغ دیواری و آباژور ها می تواند گزینه مناسبی باشد.
اتاق کار منزل
نورپردازی مناسب در اتاق کار می تواند باع افزایش راندمان و کارایی شخص حین کار باشد. چراغ و نور انتخاب شده باید مناسب ارتفاع اتاق باشند و روشنایی کافی به فضای کار بدهند.
آشپزخانه
لامپ سقفی و همچنین لامپ نقطه ای می تواند برای آشپزخانه مناسب باشند چرا که نور پراکنده و روشنایی همه جانبه برای آشپزخانه در تمامی قسمت ها ضروری هستند.